Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Victor Ponta s-a autoinvitat la o întâlnire cu șeful Pentagonului

ro

06 Jun, 2014 09:05 1897 Marime text
Deşi şeful Pentagonului nu era interesat de întâlniri cu oficialii români, premierul a dat o fugă până la Constanţa, unde acesta discuta cu americanii de la Baza Militară Kogălniceanu.

Vizita la Constanţa a Secretarului Apărării a SUA, Chuck Hagel, a fost anunţată, oficial, cu trei zile în urmă, atât de Ambasada SUA la Bucureşti cât şi de Ministerul Apărării Naţionale. Niciuna dintre cele două instituţii nu pomenea că, pe lângă ministrul Mircea Duşa, oficialul american ar fi urmat să se vadă şi cu premierul Victor Ponta. Nici pe agenda oficială a Guvernului nu figura vreo întâlnire programată a premierului Victor Ponta cu Chuck Hagel. Nici măcar pe Facebook.
Mai mult, surse credibile au explicat pentru EVZ că, încă de la sosirea în ţară, Secretarul Apărării ar fi cerut imperios să fie ţinut deoparte de înaltele feţe politice. Misiunea lui era strict legată de discuţii cu omologul său român, de vizitarea crucişătorului USS Vella Gulf şi o întâlnire cu militarii americani de la Baza Kogălniceanu. Program respectat întocmai.

Întrevederea de zece minute

Personalul Şefului Pentagonului a aflat târziu de intenţia premierului român de a da bineţe oaspetelui american. Aşa că Victor Ponta a aterizat cu elicopterul la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu când Chuk Hagel se întreţinea cu militarii americani din bază. A fost condus în salonul oficial al aeroportului, unde a aşteptat 15 minute până la sosirea oficialului american. Dacă pentru ministrul Apărării, Mircea Duşa, a alocat aproape trei ore de discuţii în portul Constanţa, secretarul american al Apărării i-a acordat premierului roman mai puţin de 10 minute. Suficient cât să fie fotografiaţi şi filmaţi de angajaţii guvernului. Au părăsit apoi aeroportul, fiecare cu aparatul său de zbor.
La scurt timp, guvernul informa oficial că discuţia a fost despre „situaţia regională, problemele comune de securitate şi despre colaborarea militară dintre România şi Statele Unite ale Americii”. Pozele au fost postate pe pagina personală de Facebook a lui Victor Ponta şi ulterior şi pe site-ul guvernului. De altfel, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti nu apar fotografii de la întâlnirea Ponta-Hagel.

Sursa text: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii