Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Radu Mazăre - „ Mulțumesc țiganilor că au salvat România. Le dau voie să vândă pufuleți pe plajă”. El a cerut suspendarea șefului DNA Laura Codruța Kovesi

ro

23 Jun, 2014 17:23 2592 Marime text
Primarul Municipiului Constanța, Radu Mazăre, a declarat, astăzi, la finalul ședinței Consiliului Local, că „mulțumește țiganilor că au salvat România”, prin darea în vileag a lui Mircea Băsescu, fratele președintelui României, Traian Băsescu. Totodată, pe baza vorbelor aruncate din dubă de Bercea Mondial, edilul de la malul mării a cerut și suspendarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

La sfârșitul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc astăzi, primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a declarat că „mulțumește țiganilor” pe motiv că, datorită lor s-ar fi aflat despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele președintelui României, Traian Băsescu și că, astfel, „au salvat România”. Drept răsplată, edilul s-a oferit să îi lase să vândă pufuleți și alte produse pe plajă, fără să plătească taxe.
Tot în acest context, Radu Mazăre a declarat corespondentului EVZ la Constanța că a cerut, sâmbătă, la 20 de parlamentari PSD, să solicite suspendarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. „Ne-am întâlnit la școala de vară pentru tineret și le-am solicitat să propună supendarea Laurei Kovesi, până la verificarea acuzațiilor aduse de Bercea Mondial, în legătură cu cei două milioane de euro pe care spune că i-a dat”,  a declarat Radu Mazăre.

Acuzațiile din dubă
Reamintim că Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a strigat jurnaliştilor, prin geamul dubei în care a fost adus, joia trecută, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că ar fi dat două milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Incidentul a avut loc înaintea audierii sale în dosarul în care fiul lui, Florin Anghel, zis ”Ambasador”, l-a acuzat pe fratele președintelui Traian Băsescu de trafic de influență.

Replica Laurei Codruța Kovesi
”În cadrul procedurii judiciare, persoana respectivă a refuzat să dea orice declarație. Consider că aceste afirmații mincinoase au fost făcute în scop denigrator. Vom sesiza și Consiliul Național al Audiovizualului despre modul în care au fost făcute anumite emisiun despre procurori, despre viața lor personală. Procurorii DNA își vor continua activitatea  ca și pănâ acum, independent”, a fost replica șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. E a declarat pentru Agerpres că a sesizat CSM și CNA cu privire la afirmațiile mincinoase, de o gravitate extremă, care au fost formulate doar cu scopul de a decredibiliza persoana sa și a DNA, și că analizează posibilitatea de a acționa în instanță pe cei care le fac cu scopul exclusiv de a știrbi autoritatea personală și profesională a procurorilor.

Sursa text: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii