Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evenimentul Zilei Nicuşor Constantinescu a vrut să-şi ascundă corupţii sub preş. Trei ani a blocat accesul Curţii de Conturi şi a ignorat deciziile instanţelor

ro

02 Jun, 2014 10:37 2350 Marime text
Baronul PSD de Constanța a protejat abuziv o regie din subordinea sa prin care scurgea bani publici către fi rme de casă, potrivit DNA. Nicușor Constantinescu a ignorat sentințe judecătorești și a interzis ca actele financiar-contabile să fie controlate. Inspectorii Curții de Conturi arată că nu au putut verifi ca toate bunurile CJ Constanța. Preşedintelele Consiliului Județean Constanța (CJ), Nicuşor Constantinescu (48 de ani), s-a instalat în topul baronilor locali judecați pentru corupție. Politicanul PSD a fost trimis în judecată de procurori în al treilea dosar de corupție.

Acuzațiile DNA: timp de trei ani a blocat accesul Curții de Conturi și a ignorat sentințele judecătorești.
Ultimul rechizitoriu
„Evenimentul zilei” prezintă detalii inedite din ultimul rechizitoriu prin care Constantinescu a fost trimis în instanță. El a fost acuzat de 24 de infracțiuni de abuz în serviciu, iar complicele său, Adrian-George Gâmbuțeanu - director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri şi Poduri Constanța (RAJDP) Constanța, de trei infracțiuni.
Pe scurt, inspectorii Curții de Conturi nu au putut, în perioada 2011-2013, verifica activitatea financiar-contabilă a RAJDP, în condițile în care s-au virat din fondurile publice aproximativ 200 de milioane de lei. Inspectorii aveau indicii că s-au făcut mai multe plăți ilegale. „Nu sunt de acord”, a fost parafa pusă de fiecare dată de Constantinescu.
„Regia a fost protejată”
De fiecare dată, Gâmbuțeanu invoca ordinul acestuia și interzicea inspectorilor să facă un control sau să arate actele privind destinația banilor publici. Potrivit procurorilor DNA, prin intermediul RAJDP s-au scurs banii publici către mai multe firme de casă şi sponsori ai PSD. Continuarea pe evz.ro.

Sursa text: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii