Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment istoric la Vatican Canonizarea lui Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Ioan al XXIII-lea

ro

27 Apr, 2014 13:04 2468 Marime text

 
Ziua de astăzi marchează un eveniment istoric în Vatican și chiar în întreaga lume. În prezența celor peste un milion de pelerini sosiți din toate colțurile lumii în Piața San Pietro din Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Ioan al XXIII-lea au trecut în rândul sfinților. La eveniment sunt prezeți 24 de șefi de stat, de guvern sau capete încoronate, dar și 150 de cardinali, 1000 de episcopi și 6000 de preoți.
Ceremonia de canonizare s-a încheiat, iar în acest moment în Piața din Vatican are loc liturghia. Moaște ale celor doi papi au fost expuse, ieri, la Roma.
Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în mai 2011, iar Papa Ioan al XXIII-lea a fost beatificat la 3 septembrie 2000. Procesul de canonizare, desfășurată astăzi, nu putea avea loc decât în urma cestor ceremonii de beatificăre. Este pentru prima dată în istorie când doi papi sunt canonizați în cadrul aceleași ceremonii.
La canonizarea celor doi Papi, ca reprezentanţi ai Guvernului României, participă Victor Opaschi, Şeful Secretariatului de Stat pentru Culte, şi Bogdan Stanoevici, Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni, notează cotidianul.ro.
De asemenea, sunt prezenți și reprezentanți ai Bisericii Catolice din România, Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti. Biserica Ortodoxă este reprezetată de Mitropolitul Iosif al Parisului şi de Episcopul Siluan al Italiei.
Sursa foto: hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii