Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:21 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Maica Tereza a fost canonizată, astăzi, la Vatican. Vezi aici ceremonia în direct!

ro

04 Sep, 2016 08:19 1294 Marime text

Maica Tereza va fi canonizată de Biserica Catolică, în cadrul unei ceremonii ținute, astăzi, de către Papa Francisc.

Evenimentul va avea loc la Vatican, transmite BBC.
 
Maica Tereza a murit în Kolkata, India, în urmă cu 19 ani, iar zeci de mii de oameni sunt asteptați, astăzi, la Cetatea Sfântă, pentru a participa la sanctificarea ei.
 
Însă în locurile natale, canonizarea sa e văzută mai degrabă ca o formalitate, transmite Sky News.
 
"Ea deja era o sfântă pentru noi toți", a spus Sunita Kumar, care este purtatorul de cuvânt al organizației de caritate fondate de Maica Tereza, care are centre în întreaga lume, unde mii de călugărițe se ocupă de cantine pentru săraci, adăposturi, spitale și orfelinate.
 
Cu toate că este una dintre cele mai cunoscute figuri ale secolului XX, Maica Tereza nu a scăpat de critici.
 
De exemplu, scriitorul Christopher Hitchens a acuzat-o că a creat un "cult al suferinței" care împiedică oamenii să primească îngrijirile medicale de care aveau nevoie și a spus că e ipocrită, având în vedere că petrecea destul de mult timp în preajma oamenilor bogați și influenți.

UPDATE 2, ora 12:13

Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace și una dintre cele mai emblematice personalități ale secolului trecut, a fost declarată sfântă, astăzi, de către Papa Francisc, la începutul unei ceremonii de canonizare oficiate în Piața Sfântul Petru din Roma, în fața a 100.000 de credincioși, relatează agențiile de știri. 

UPDATE 1, ora 11:53

În aceste momente, la Vatican, Papa Francisc susține ceremonia religioasă ăn cadrul căreia Maica Tereza va fi trecută în rândul sfinților Bisericii Catolice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii