Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt mândria noastră Trei constănțeni au intrat în finala Concursului Premiile Ligii Studenţilor Români din Străinătate pentru Excelență Academică

ro

19 Dec, 2013 02:12 2961 Marime text
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea primei etape a competiției Premiile LSRS pentru Excelență Academică. Concursul s-a desfășurat pentru anul academic 2012-2013, participarea fiind posibilă pentru opt categorii. Astfel, dintre cei peste 200 de concurenți înscriși, 44 au trecut de prima etapă a jurizării pentru a intra în finala competiției astfel: câte 5 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în America de Nord - nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului și Studentul Anului în România, câte 6 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar și nivel post-universitar, și nu în ultimul rând 7 tineri pentru categoria Premiul Special în Arte.

Cei trei tineri eminenţi sunt:

- Sonia Cristina Coman- finalistă la categoria Studentul Român al Anului în America de Nord-nivel postuniversitar;
- Alexandra Grigore - finalistă în categoria Studentul Român al Anului în Europa - nivel postuniversitar
- Sergiu Petru Iliev - Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar.
Atât cei trei constănțeni, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.
# Alexandra Grigore (FOTO) este din Constanța și studiază ingineria chimică și biotehnologia la University of Cambridge. Înainte de a studia peste hotare, a urmat concomitent cursurile Universității Politehnice și Academiei de Studii Economice din București.
În timpul facultății, a lucrat la multe proiecte de cercetare, ale căror rezultate i-au facilitat obținerea unei burse pentru masterat în Germania, la Friedrich-Alexander University Erlangen-Nürnberg. A finalizat masteratul cu notă maximă, câștigând premiul DAAD pentru cel mai bun student internațional din universitate.
Anul trecut, a obținut prestigioasa bursă pentru doctorat a fundației Bill and Melinda Gates pentru Universitatea din Cambridge (cu 50 de admiși din 4500 candidați).
Proiectul său de doctorat se axează pe construirea unui aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară) portabil pentru detectarea bacteriilor patogene în mediile cu resurse limitate.
În același timp, împreună cu alți colegi, a înființat o companie cu specific social cu scopul de a dezvolta un dispozitiv de scanare a amprentelor pentru monitorizarea pacienților în țările în curs de dezvoltare.
# Sonia Coman (FOTO) este din Constanța și studiază la Columbia University, New York. Activitatea ei profesională împletește domeniul creativ-artistic cu cel academic și de cercetare.
Ca artist plastic, poet și dramaturg, a avut numeroase expoziții personale și de grup, a publicat în reviste de specialitate pe plan internațional, iar una dintre piesele sale de teatru a fost pusă în scenă în Statele Unite și în Slovenia.
Poeziile ei Haiku, Tanka și Renku au primit importante distincții atât în Japonia, cât și în alte țări.
Ca student, asistent universitar și cercetător, specializarea ei în artă franceză și cunoștințele acesteia de limbă și cultură japoneză îi permit să contribuie la crearea și dezvoltarea unui nou sub-domeniu în disciplina istoriei artelor, la intersecția dintre arta occidentală și cea est-asiatică.
# Sergiu Petre Iliev este din Constanța și studiază la Imperial College London.
Și-a dezvoltat pasiunea pentru zborul atmosferic și spațial încă din copilărie, când a decis să facă eforturi pentru a aduce la realitate navele spațiale extraordinare pe care le văzuse doar în filmele Star Wars.
Își dorea, înainte de toate, să împingă cât mai departe granița dintre realitate și fantastic.
De aceea, a ales să- și construiască o carieră în domeniul ingineriei aerospațiale și s-a înscris la Imperial College London, unde este în prezent în anul al doilea de studenție.
Pe termen lung, Sergiu își dorește să devină pilot și apoi astronaut la NASA sau la European Space Agency; a avut deja realizări notabile în această direcție, obținând anul trecut o medie summa cum laudae, precum și diverse premii în domeniul său de activitate și în domenii conexe.

Distincția în Educație se premiază la început de an!

Premierea studenților va avea loc, conform tradiției, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura și de această dată la Palatul Parlamentului.
La eveniment sunt așteptați aproximativ 1000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii