Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectivele MAI, pregătite să intervină în județele aflate sub atenționări meteorologice de vreme severă

ro

16 Jan, 2018 17:50 1000 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne a transmis astăzi o radiogramă către Instituțiile Prefectului din județele aflate sub atenționarea de Cod Galben emisă pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17.00 - 17 ianuarie, ora 20.00, pentru a se asigura că autoritățile locale sunt pregătite să gestioneze această situație. 

Atenționarea este în vigoare pentru zona de munte, unde sunt prognozate intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, implicit depunerea unui strat de zăpadă consistent și pentru sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei unde este posibilă apariția depunerilor de polei.

Pentru intervențiile în sprijinul comunității sunt pregătiți să intervină aproximativ 5.100 pompieri militari cu 3.050 mijloace tehnice, 9.500 de polițiști și 400 de jandarmi montani.

Totodată, au fost verificate și sunt pregătite pentru misiuni în zone greu accesibile 37 șenilate cu capacitate de trecere mărită, 40 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și 32 autofreze.

În această perioadă, misiunile de acordare a primului ajutor calificat vor fi asigurate de cele 242 echipaje de paramedici SMURD, 26 de terapie intensivă și 7 pentru terapie intensivă nou-născuți.

În cazul apariției unor situații de risc, vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor MAI, dar și din alte instituții cu atribuții în managementul situațiilor de urgență, scrie MAI.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, autoritățile recomandă celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

Foarte important este ca persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub atenționare să respecte indicațiile autorităților, în special în situația în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum circulația ar putea fi restricționată.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii