Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economica.net Românii care au credite ar putea primi o lovitură “sub centură” după alegeri

ro

24 Jun, 2014 09:15 2877 Marime text
Bancherii spun că sunt asaltaţi de proiecte legislative din Parlament, care de care mai dăunătoare pentru afacerile lor. Aleşii propun ba ca debitorii să plătească creditele la un curs de schimb mai avantajos, ba să nu mai fie executaţi silit, în cazul în care au luat credite în franci pe care nu le mai pot plăti. Însă situaţia nu e atât de dramatică pentru bănci, precum sună. Ba dimpotrivă, conform economica.net.
Două proiecte au trecut de Senat zilele trecut. Ambele vin să modifice OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori.
L76/2014 a trecut prin aprobare tacită de Senat. Proiectul ar putea face posibilă rambursarea anticipată, totală sau parţială, în lei a creditelor în valută, la cursul mediu lunar de la data acordării împrumutului. Proiectul de lege primise aviz negativ de la Comisia Juridică, cea de fond, şi urma să fie respins de către plenul Senatului. La cererea unui reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, proiectul a fost retrimis în comisie pentru raport suplimentar, şi acolo l-a prins termenul de adoptare. Dat fiind impactul pe care l-ar putea avea asupra sistemului bancar, în catul în care s-ar aplica şi asupra creditelor acordate înainte de 2010, cel mai probabil această iniţiativă va pica în Cameră, deşi dă bine la popor în CV-ul iniţiatorilor de la UDMR, PSD, PDL şi PNL, mai scrie sursa citată.
 
Sursa: economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor 24 Jun, 2014 11:51 Bancile nu pierd ,oricum pina la data actuala au incasat dobinzi si comisioane abuzive mult prea mari!Dar vor sa cistige mult!Cind sau acordat credite in franci elvetieni,francul era 1,9 2 lei si acum este 3,6 lei bancile au cistigat numai din fluctuati cursului destul!