Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa națională de handbal feminin a României primește premii mai mari

ro

23 Dec, 2015 15:10 7528 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloș premiază astăzi, la Palatul Victoria, echipa națională de handbal feminin a României pentru performanța obținută la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, Senioare, desfășurat în 2015 în Danemarca. Guvernul a alocat suma de 1,372 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bugetului Ministerului Tineretului și Sportului. De asemenea, potrivit Hotărârii aprobate astăzi, cuantumul premiilor acordat sportivelor, antrenorilor și echipei tehnice va fi majorat, comparativ cu cel stabilit pe baza normelor legislative în vigoare.
 
Astfel, pentru obținerea medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, fiecare sportivă va primi suma de 60.000 de lei, antrenorul principal va fi premiat cu 120.000 de lei, antrenorul secund, cu 100.000 de lei, specialiștii și tehnicienii cu câte 25.000 de lei, iar antrenorii/profesorii care au selecționat sportivii vor fi premiați cu câte 6.000 de lei. Acestea reprezintă premiile totale alocate sportivelor și echipei tehnice.
 
Guvernul răspunde astfel propunerii Federației Române de Handbal, instituție care, potrivit legii, propune cuantumul premiilor individuale pentru sportive și colectivul tehnic. De asemenea, Executivul, prin Ministerul Tineretului și Sportului, dorește să îmbunătățească sistemul de premiere, astfel încât să recompenseze sportivii care obțin rezultate excepționale, în scopul recunoașterii și încurajării performanțelor, precum și pentru a determina o motivație suplimentară sportivilor în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.



Sursa foto: activenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii