Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Martin, acţionar Polaris, arestat de FBI. Ancheta a durat 17 luni

ro

10 Dec, 2015 15:17 3839 Marime text
Dumitru Martin, acţionar al Polaris Constanţa şi unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI, fiind acuzat de mituirea unui ofiţer din cadrul Forţelor Aeriene, pentru obţinerea unui contract în valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogălniceanu, informează digital.olivesoftware.com.
 
Dumitru Martin a fost arestat de FBI pe 1 decembrie, pe Aeroportul Internaţional din San Francisco. El a fost invitat la o întâlnire la San Francisco de către agenţi sub acoperire, potrivit Sacramento Bee online.
 
Firma lui Martin, Polaris M Holding, a plătit în urmă cu trei luni, suma de 100.000 de dolari, ultima tranşă dintr-o mită în valoare de peste un milion de dolari, unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriană Travis, dar care cooopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare făcute publice recent.
 
Suma de bani ar fi fost oferită ca mită în vederea obţinerii unui contract prin care Polaris să furnizeze forţelor aeriene americane staţionate la baza Mihail Kogălniceanu din România, pe o perioadă de cinci ani.

Polaris a virat banii la data de 19 septembrie, într-un cont bancar acoperit, creat de FBI, iar aceştia au fost retraşi ca probă în 14 octombrie, se mai arată în declaraţia citată.
 
Dumitru Martin a fost arestat în urma unei anchete a FBI care a durat 17 luni.

Sursa foto: digital.olivesoftware.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii