Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoş Poteleanu, fost director al CJAS Constanţa, a fost pus în libertate

ro

05 Nov, 2015 11:19 1965 Marime text
Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție de arestare preventiva a lui Dragoş Poteleanu, fost director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța. Dragoş Poteleanu a fost pus sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Dragoş Poteleanu este cercetat pentru şase infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (24 acte materiale).


Procurorii arată că „în perioada 2012 – 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro)“.

„Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective. În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unități medicale“, conform DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii