Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarele Mineriadei şi Revoluţiei stau prin sertarele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

ro

22 Sep, 2015 13:18 1181 Marime text
D‎osarele Mineriadei şi Revoluţiei au fost redeschise în acte, dar ele sunt închise în realitate. Au trecut şase luni de la momentul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să fie începută urmărirea penală în dosarul Mineriada din 1990. Este vorba despre mai multe persoane împotriva cărora ar trebui să se deschidă urmărirea penală, printre ele şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu.
Deşi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul Revoluţiei din '89 şi Mineriadei din iunie '90, procurorii nu au avansat în anchete, potrivit România TV. Totul ar fi fost simplu dacă dosarul ar fi ajuns la Parchetul General, acolo unde procurorii ar fi trebuit să continue ancheta, doar că dosarul a rămas la Curtea Supremă de Justiţie din cauza unor cereri de redeschidere a urmăririi penale. De-a lungul timpului au fost mai multe cereri venite din partea unor persoane fizice, iar judecătorii au decis să menţină dosarul şi rând pe rând au fost analizate aceste cereri.
Aceeaşi situaţie este şi în ceea ce priveşte dosarul Revoluţiei, pentru că nici acolo lucrurile nu evoluează foarte mult. Sunt mai multe cereri venite din partea unor persoane fizice care vor redeschiderea urmăririi penale. În plus, deşi dosarul este la Parchetul General, volumele sunt la Curtea Supremă!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii