Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Doliu naţional pe 14, 15 şi 16 decembrie, când sunt funeraliile Regelui Mihai

ro

06 Dec, 2017 14:56 1927 Marime text
Premierul Mihai Tudose a anunţat miercuri că va fi decretat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai. "Astăzi, pe ordinea de zi, dacă Secretariatul General al Guvernului s-a mişcat corespunzător, va fi decretată stare de doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, zilele în care practic se desfăşoară funeraliile fostului rege al României", a precizat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern. 

UPDATE. Oficial de la Guvern

Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947. Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, o hotărâre în acest sens.
 
În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.
 
Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.     
 
Decizia privind declararea celor trei zile de doliu național pe teritoriul României a fost luată în temeiul dispozițiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice.
 
Slujba de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai va avea loc sâmbătă, 16 decembrie 2017, în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș.
 
 Informații suplimentare:
 
Guvernul, împreună cu Casa Regală, organizează funeraliile naționale care vor avea loc în memoria Majestății Sale Regele Mihai. Reprezentanții instituțiilor guvernamentale implicate în organizarea ceremoniilor funerare sunt în legătură cu reprezentanții Casei Regale a României pentru stabilirea detaliilor, calendarului funeraliilor naționale, precum și implicarea fiecărei instituții guvernamentale.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii