Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea artistică A murit compozitorul Leon Russell

ro

14 Nov, 2016 17:30 1770 Marime text
Celebrul muzician şi compozitor Leon Russell a murit în somn, la vârsta de 74 de ani, la Nashville, citează site-ul ultimateclassicrock.com.
 
Născut la Lawton, Oklahoma, pe 2 aprilie 1942, Russell a devenit cunoscut ca membru al Delaney & Bonnie and Friends, şi după ce a colaborat cu Joe Cocker. A fost coproducător la albumul „Joe Cocker” din 1969 pentru care a compus două dintre melodii. Apoi, Russell s-a alăturat trupei lui Joe Cocker, în celebrul turneu Mad Dogs and Englishman, cu care a devenit celebru pentru piesa „Superstar”. A lucrat ca producător, compozitor, colaborator şi partener de turneu pentru artişti ca Rolling Stones, Freddie King şi Bob Dylan. După ani în care a fost într-un con de umbră, Russell a revenit în atenţie şi s-a alăturat lui Elton John în 2010, cu care a făcut echipă pentru albumul „The Union”. După ce au mers în turneu, Leon Russell a lansat ultimul său album solo, „Life Journey”, în 2014.
 
În iulie 2016, Russell a suferit un atac de cord, dar părea că-şi va reveni complet. Cauza morţii sale este încă necunoscută.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii