Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi profesori români au fost reținuți în Turcia pentru că ar fi participat la tentativa de lovitură de stat

ro

17 Aug, 2016 17:40 1699 Marime text
Doi români, Augustin Chifane şi Cristina Chifane, profesori la Universitatea din Karabuk, au fost reţinuţi în Turcia pe 13 august şi au stat închişi până marţi, în cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitură de stat, aceştia fiind eliberaţi fără a fi puşi sub acuzare.

Românii locuiesc în Turcia și lucrează ca lector și asistent la Universitatea din Karabuk. Nu au fost formulate acuzații împotriva celor doi, dar la momentul eliberării le-au fost reţinute telefoanele mobile şi laptop-urile.

Cazul este confirmat şi de Ministerul Afacerilor Externe, care spune „Ambasada României la Ankara are în atenţie cazul celor doi cetăţeni români, încă din dată de 13 august 2016, dată la care aceştia au contactat misiunea diplomatică solicitând asistenţă consulară. La dată de 16 august 2016, că urmare a demersurilor întreprinse de misiunea diplomatică pe lângă Poliţia din Karabuk, autorităţile turce au comunicat faptul că cei doi cetăţeni români au fost eliberaţi, fără a fi acuzaţi de comiterea vreunei infracţiuni. Misiunea diplomatică s-a asigurat că cetăţenii români au beneficiat de serviciile unui avocat din oficiu şi de cele ale unui traducător autorizat. Totodată, li s-a recomandat cetăţenilor români să coopereze cu autorităţile poliţieneşti în procedurile de verificare derulate de acestea.Ambasada României la Ankara monitorizează cazul şi este în contact cu autorităţile turce şi cu cetăţenii români".


Sursa: hotnews.ro
Sursă foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii