Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi copii cu SHU, internați la "Marie Curie", vor fi externați astăzi

ro

11 Mar, 2016 12:12 1923 Marime text
 
Ministerul Sănătății a anunțat că doi dintre copiii internați la Spitalul "Marie Curie", diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, vor fi externați , astăzi. Potrivit unui comunicat, pe Secția de nefrologie rămâne internat un singur copil (cel din Mioveni), care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care, începând de astăzi, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.
 
Medicii specialiști au mai anunțat că pentru toți cei 11 copii tratați în Secția de nefrologie faza acută a afecțiunilor s-a încheiat, însă aceștia vor rămâne însă sub supraveghere la distanță. MS reamintește, în comunicat, importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.
 
Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii