Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:53 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății a fost informat de două cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic

ro

14 May, 2016 12:46 1095 Marime text
Ministerul Sănătății (MS) a fost informat cu privire la două cazuri de copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeș și Bacău, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi.
 
Copilul din Argeș, în vârstă de 1 an și 8 luni, este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și este supus procedurilor de dializă peritoneală.
 
De asemenea, copilul din Bacău, în vârstă de 1 an și 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iași, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter. Băiețelul a fost dus în Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă. Starea lui este gravă, dar stabilă.
 
În ambele cazuri, DSP Argeș și DSP Bacău au declanșat anchete epidemiologice, conform informațiilor transmise de MS.
 
Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii