Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbați au fost reținuți pentru că ar fi oferit mită unui agent de poliţie o mașină luxoasă

ro

11 Dec, 2015 13:34 2045 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data ieri,  a suspecţilor Al-Jenabi Ali-Eduard şi Dogar Nicolae Florin, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează faptul că, ieri, suspectul Al - Jenabi Ali - Eduard, cu sprijinul suspectului Dogar Nicolae Florin, a oferit cu titlu de mită, un autoturism marca BMW X 6, unui agent de poliţie aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
 
Autovehicul urma să-i fie remis agentului de poliţie pentru ca acesta să nu întocmească un proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante săvârșite de  suspectul Al - Jenabi Ali-Eduard și pentru a nu trimite probele de sânge recoltate de la acesta din urmă la spital.
 
Anterior, suspectul Al - Jenabi Ali – Eduard a fost depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul  respectiv fără a avea permis de conducere și având o concentrație de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Suspecţilor Al-Jenabi Ali-Eduard şi Dogar Nicolae Florin li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentaţi la data de 11 decembrie, Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii