Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi agenți de poliție, trimişi în judecată pentru trafic de influență

ro

04 Jul, 2016 16:34 1381 Marime text
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a emis rechizitoriului și a dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, dintre care doi agenți de poliție, pentru  săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență.
 
În cursul anului 2010, A.C.F., agent de poliție a primit de la două persoane suma totală de 3500 euro și 7.000 lei pentru a interveni pe lângă organele de cercetare penală care aveau în lucru un dosar penal în care una dintre acestea era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, intervenţie ce urmărea obţinerea unei alcoolemii sub limita prevăzută de norma penală.
 
În cursul lunii noiembrie 2014, A.C.F., împreună cu B.S.N., agent de poliție la rândul său, au pretins de la două persoane suma de 1000 euro pentru a interveni pe lângă organele de cercetare ce aveau în lucru un dosar penal în care una dintre acestea era cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, intervenţie ce urmărea obținerea unei soluţii favorabile de netrimitere în judecată.
 
De asemenea, în cursul anului 2014, cei doi agenți de poliție au pretins suma de 20.000 lei de la o persoană cercetată într-un dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, pentru a interveni la Serviciul de Medicină Legală în vederea obţinerii unei alcoolemii sub limita prevăzută de legea penală. Intervenţia nu a mai avut loc, întrucât victima accidentului rutier decedase.
 
Dosarul a fost iniţiat ca urmare a șase denunţuri depuse la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamţ, lucrătorii acestui serviciu fiind delegați să efectueze mai multe activități procedurale în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii