Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Trimitere în judecată a doi cetăţeni turci pentru ascunderea bunului ori a sumei impozabile sau taxabile

ro

10 Nov, 2014 23:14 2080 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a inculpaților:

TOPRAK MEHMET NADIR și OZTURK SELAHATTIN, cetățeni turci, administratori ai S.C. MATREND CASTOR S.R.L., în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile concurente de:
- ascunderea bunului ori a sumei impozabile sau taxabile,
- omisiunea în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

S.C. MATREND CASTOR S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut infracțiunile concurente de:
- ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile,
- omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2010 – aprilie 2011, inculpații Toprak Mehmet Nadir și Ozturk Selahattin, prin intermediul firmei pe care o administrau, nu au declarat achiziții intracomunitare de bunuri, ascunzând astfel sursa impozabilă și cea taxabilă, în valoare totală de 25.992.109 lei.
De asemenea inculpații, au omis, cu știință, înregistrarea în contabilitate a livrărilor de marfă efectuate ca urmare a achizițiilor intracomunitare, având drept consecință denaturarea veniturilor, cheltuielilor și rezultatelor financiare.
Prin aceste acțiuni, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 6.236.234,88 lei, reprezentând TVA colectată, aferentă bunurilor achiziționate intracomunitar și considerate a fi livrate la termen.

În cauză nu s-au luat măsuri asigurătorii deoarece nu au identificate bunuri care să aparțină inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii