Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA instrumentează două dosare penale privind contractul Bechtel

ro

11 Oct, 2016 20:15 1627 Marime text
În prezent, Direcția Națională Anticorupție (DNA) instrumentează două dosare penale cu privire la contractul de realizare a autostrăzii Brașov - Cluj - Borș semnat cu Bechtel.

„Referitor la realizarea autostrăzii Brașov — Cluj — Borș, există la DNA în instrumentare în acest moment două dosare penale. Unul dintre ele are ca obiect negocierea, aprobarea și semnarea contractului de proiectare, construire și finanțare a autostrăzii Brașov — Cluj — Borș în cursul anului 2003. În acest dosar se fac cercetări penale pentru suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de abuz în serviciu în formă calificată. Al doilea dosar are ca obiect modificările succesive la contractul inițial adoptat în perioada 2003 — 2013 până la reziliere. În acest dosar se efectuează cercetări pentru suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul” , a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunțat, astăzi, că a clasat dosarul în care au fost efectuate cercetări în legătură cu dispariția exemplarului original al contractului cu Bechtel.


Citeşte şi Cel mai păgubos contract încheiat de România: Procurorii au decis clasarea dosarului Bechtel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii