Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul general al APIA, aflat în arest la domiciliu, a fost suspendat din funcție. Află cine i-a luat locul

ro

06 Jun, 2014 16:39 1670 Marime text
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a decis astăzi suspendarea din funcție a lui Gheorghe Dorel Benu, director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), ca urmare a hotărârii instanței judecătorești privind arestarea la domiciliu a acestuia.

Decizia ministrului a fost luată în baza prevederilor articolului 94, punct 1, litera f din Legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici.

Pentru asigurarea unei coordonări a APIA, ministrul Agriculturii l-a desemnat în calitate de director general interimar pe Mihai Puțintei, în prezent director general al Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Totodată, la nivelul APIA se află în desfășurare controale dispuse de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru identificarea și corectarea disfuncționalităților și pentru a asigura Comisia Europeană și beneficiarii plăților europene și de la bugetul de stat că activitatea APIA se va desfășura în conformitate cu legislația națională și europeană.

Amintim că ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore (începând de la data de 04.06.2014, ora 22.45 până la data de 05.06.2014, ora 22.45), a inculpatului Benu Gheorghe Dorel, director general în cadrul APIA Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, în formă continuată
- favorizarea făptuitorului

Sursă foto: Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii