Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul adjunct al APIA Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

11 Jun, 2015 11:46 2652 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată:
în stare de arest la domiciliu, a inculpatei GHERGHIŞAN CRISTINA, director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Tulcea, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită; 
şi sub control judiciar, a inculpaţilor GRIGORE TRAIAN, RECE MARIANA şi SANDU TOADER, administratori şi asociaţi ai mai multor societăţi comerciale, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani.
În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.
În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în aceeași calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.
Concret, inculpata Gherghișan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea A.P.I.A. Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi.
 
Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut în coproprietate de inculpata Gherghişan Cristina.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii