Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Braşov a destructurat o rețea de traficanți care distribuiau droguri şi la Costineşti!

ro

19 Aug, 2015 15:55 1822 Marime text
 
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc şi de mare risc. Zece persoane au fost arestate preventiv, alte două au fost reţinute şi au fost ridicate aproximativ 2 kg. de cannabis, 800 de grame de rezină de cannabis, 94 de comprimate de ecstasy, 15 g. de cocaină, 10 g. de MDMA şi 3 g. de amfetamină. De asemenea, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra a 36.000 de lei, 1.210 euro şi 120 de lire sterline şi au fost ridicate, în vederea confiscării, două autoturisme de lux.
În ultimele trei luni, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au desfăşurat mai multe activităţi pentru destructurarea acestei grupări infracţionale.
Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Braşov, ar fi procurat droguri de risc şi de mare risc de la persoane din municipiul Bucureşti, prin intermediul unui alt bărbat, de 26 de ani, tot din Braşov, în scopul comercializării acestora pe raza municipiului Braşov.
De asemenea, au fost identificaţi şi membrii grupării care acţionau pe raza municipiului Bucureşti. Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, ar fi procurat cannabis, rezină de cannabis şi cocaină din Spania, droguri pe care le-ar fi introdus în România prin intermediul unor firme de transport.
La data de 30 iulie a.c., în Bucureşti au fost organizate două acţiuni de prindere în flagrant a unor membri ai grupării și au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Braşov, la locuinţele celor în cauză. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.850 de g. de cannabis, 800 de g. de haşiş, 4,5 g. de cocaină şi o pastilă de ecstasy.
De asemenea, au fost ridicaţi 24.000 de lei, 1.210 euro şi 12 lire sterline, bani proveniţi din activitatea infracţională. Toate persoanele implicate au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.
În intervalul 4 - 14 august a.c., în urma extinderii cercetărilor, au fost realizate două acţiuni de prindere în flagrant, în municipiul Braşov şi au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov, Buzău şi Constanţa, vizând legături infracţionale din municipiul Braşov şi staţiunea Costineşti a persoanelor bănuite.
În urma acestor activități, au fost ridicate aproximativ 10 g. de cocaină, 93 de comprimate ecstasy, 10 g. de MDMA, 5 g. de amfetamină, 5 g. de rezină de cannabis, 150 de g. de cannabis şi 12.000 de lei, proveniţi din activitatea infracţională.
Împotriva a patru persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani, s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar două persoane, de 28 şi 33 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore.
De asemenea, în urma uneia dintre percheziţiile efectuate în municipiul Braşov, au fost ridicate 21 de bancnote susceptibile a fi falsificate din cupiura de 50 de lei.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.


Fotografia are scop ilustrativ
Sursa foto: maramedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii