Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputații au votat favorabil proiectul pentru darea în plată a bunurilor imobile

ro

24 Nov, 2015 15:37 1024 Marime text
 
Deputații din Comisia Juridică au dat astăzi raport favorabil proiectului de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.
 
Astfel, în urma întrevederii de astăzi, proiectul a fost susținut de toți membrii comisiei, de la toate partidele parlamentare și urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaților care este for legislativ decizional în acest caz, conform agerpres.ro.
 
Acest proiect de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva. Însă, condițiile care trebuie îndeplinite pentru stingerea în acest mod a datoriilor sunt: între părți s-a încheiat un contract de credit, iar bunul oferit în plată este un bun imobil ipotecat în favoarea creditorului în vederea garantării executării obligațiilor asumate prin contractul de credit, conform aceleiași surse.
 
„Astăzi, în România, există 800.000 de familii care nu își mai pot plăti ratele la bancă. Prin această lege reușesc să fac ca aceste familii să nu devină cazuri sociale. În situația în care unul din trei români nu mai poate plăti creditele la bancă, vorbim despre o problemă a sistemului bancar, o problemă pe care trebuie să o rezolvăm de urgență”, a declarat inițiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Daniel Zamfir, notează agerpres.ro.
 
Conform expunerii de motive, acest proiect, își propune să creeze un mecanism prin intermediul căruia predarea de către debitor a imobilului aflat în proprietatea sa, ca urmare a acordării unui credit, să stingă integral obligația acestuia.



Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii