Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în dosarul în care Oil Terminal SA a acţionat în instanţă Curtea de Conturi a României

ro

10 Oct, 2016 14:41 2439 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins cererea de strămutare ca nefondată şi cererea de suspendarea judecării procesului ca rămasă fără obiect în dosarul în care Oil Terminal SA a acţionat în instanţă Curtea de Conturi a României.
 
Totodată, magistraţii au dispus „restituirea către reclamantă a cauţiunii în sumă de 1.000 lei“. Decizia este definitivă.
 
Amintim că inspectorii Curţii de Conturi ar fi desfăşurat nişte controale la Oil Terminal SA şi ar fi găsit mai multe „nereguli”, care au fost consemnate în raportul de control nr. 468 din 10 februarie 2016, pe baza căruia a fost adoptată Decizia nr. 7 din 9 martie 2016.
 
„Societatea nu a calculat impozit pentru un număr de 570 de active, respectiv impozit pe construcţii şi impozit pe clădiri, în condiţiile în care activele figurează înregistrate în contabilitate fără valoare, deşi ele sunt utilizate în continuare pentru realizarea de beneficii economice. Societatea încheie anual asigurări de răspundere profesională pentru membrii consiliului de administraţie, directori executivi, inclusiv pentru directorul general, în condiţiile în care obligatorie este numai asigurarea membrilor CA. Mai mult, în toată perioada de valabilitate a poliţelor, entitatea nu a solicitat societăţii de asigurare plata de daune financiare pentru prejudiciile produse societăţii prin deciziile celor asiguraţi, fiind efectuate cheltuieli cu această destinaţie“, a constatat Curtea de Conturi.
 
De asemenea, inspectorii au constatat că: „Societatea a efectuat cheltuieli de personal cu încălcarea legislaţiei în vigoare, în sumă brută de 166.101 lei (sumă netă de 112.118 lei), reprezentând indemnizaţii nelegale pentru administratori, în cazul neparticipării în mod direct la şedinţele de CA şi pentru perioada până la încheierea contractelor de admi-nistrare, precum şi plata concediului de odihnă neefectuat de directorul general.”
 
Decizia Curţii de Conturi a fost contestată în Justiţie întrucât ar fi eronată.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii