Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloş „Contractele de deszăpezire există în doar 26 de judeţe. Să urgentăm încheierea lor“

ro

02 Nov, 2016 13:43 1615 Marime text
Premierul Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor, miercuri, urgentarea încheierii contractelor de deszăpezire, în condiţiile în care acestea există în doar 26 de judeţe.

"Am cerut miniștrilor de resort să pregătească în cadrul Comitetului pentru pregătiri de iarnă, să înceapă verificarea modului în care instituțiile statului abilitate s-au pregătit pentru iarnă și în domeniul transportului, mai ales. V-aș ruga, la Interne să verificați dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante și să controlați administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme, o să vă rog la Ministerul Transporturilor să vă asigurați în continuare că se finalizează contractele necesare pentru achiziția serviciilor de deszăpezire. Înțeleg că avem încă tronsoane de autostrăzi și de drumuri naționale fără contracte de deszăpezire. Mai exact, din datele pe care le am, doar în 26 de județe există aceste contracte, în 15 județe contractele se află în diverse stadii și v-aș ruga să urmăriți modul în care se derulează finalizarea acestor contracte. L-aș ruga și pe domnul vicepremier Dîncu să se asigure că autoritățile locale sunt în focurile pregătirii pentru iarnă și să urgentăm încheierea acestor contracte. Și aș mai dori, așa cum am decis încă de la începutul acestui mandat transparență maximă în publicarea acestor contracte de deszăpezire de către toate instituțiile care administrează drumuri. O să o rog pe doamna Violeta Alexandru să se asigure că această transparență conformă legii este asigurată", a declarat Dacian Cioloş, potrivit România TV.

"V-aş ruga, la Interne, să verificaţi dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante şi să controlaţi administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme. O să vă rog la Ministerul Transporturilor să vă asiguraţi, în continuare, că se finalizează contractele necesare pentru achiziţia serviciilor de deszăpezire. Înţeleg că avem încă tronsoane de autostrăzi şi de drumuri naţionale fără contracte de deszăpezire, mai exact, din datele pe care le am, doar în 26 de judeţe există aceste contracte. În 15 judeţe contractele se află în diverse stadii. V-aş ruga să urmăriţi modul în care se derulează finalizarea acestor contracte", a spus Dacian Cioloş.

Premierul i-a cerut vicepremierului Vasile Dâncu să se asigure că autorităţile locale sunt "în focurile pregătirii pentru iarnă". "Să urgentăm încheierea acestor contracte'', a adăugat el.

De asemenea, Cioloş a insistat ca aceste contracte să fie publice. "Aş dori transparenţă maximă în publicarea acestor contracte de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile", a conchis Cioloş.


Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii