Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpăna pregăteşte cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „După datina străbună”

ro

12 Dec, 2013 15:10 2487 Marime text
Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna organizează în acest week-end cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă intitulat „După datina străbună”.

Sfintele sărbători de iarnă vor fi încununate la Cumpăna de acest festival, care va fi susţinut de ansambluri folclorice din toate zonele etnografice ale ţării: Bucovina, Maramureş, Oltenia, Moldova, Muntenia, Banat, Crişana, Transilvania şi Dobrogea.

Manifestarea culturală va fi deschisă în data de 15 decembrie, ora 10.00, cu o paradă a portului popular şi a tradiţiilor străbune, ce se va desfăşura de la Troiţa situată la intrarea în localitate, până în centrul comunei, la Casa de Cultură.

În sala Casei de Cultură, începând cu ora 11.00, ansamblurile folclorice vor prezenta un minunat spectacol de datini şi obiceiuri de iarnă specifice judeţelor pe care le reprezintă: Argeş, Gorj, Botoşani, Alba, Ialomiţa, Călăraşi, Braşov, Tulcea, Bacău, Brăila, Maramureş, Cluj, Constanţa.

Momentele artistice ale grupurilor de colindători vor fi împletite cu urările şi colindele interpreţilor de folclor dobrogean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii