Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape de final Cum va arăta City Park Mall după prima etapă de extindere

ro

07 May, 2015 11:57 4954 Marime text
 
City Park Mall se dezvoltă cu 40.000 de mp suprafață construită, în perimetrul ocupat momentan de parcarea exterioară. Centrul comercial va aduce constănțenilor și turiștilor un cinematograf cu 10 săli, echipat cu tehnologia 4DX, o sală de sport, restaurante à la carte și de tip fast-food, dar și branduri celebre de fashion.
 
După încheierea lucrărilor, vizitatorii mall-ului își vor putea lăsa mașinile în noua parcarea subterană, ce va avea două niveluri, precum și la ultimul nivel, aflat pe acoperișul clădirii. În urma finalizării lucrărilor, City Park Mall va oferi vizitatorilor un total de aproximativ 1.400 de locuri de parcare.
 
Astfel, mall-ul deținut de către fondul de investiții sud-african NEPI (New Europe Property Investments) de la finalul anului 2013 se spune că va deveni cel mai modern centru comercial din regiune, cu o ofertă bogată pentru cumpărături și petrecere a timpului liber.


 
„NEPI va investi 40 de milioane de Euro în construcția noii aripi. Realizăm această investiție, cea mai mare pe zona de retail din Constanța, de la începutul anului 2014, pentru a oferi clienților și partenerilor noștri o serie de facilități de ultimă generație, unice în regiune. City Park Mall va deveni astfel, principalul reper de fashion și entertainment al orașului, respectând în aceeași măsură mediul înconjurător și exigențele publicului constănțean. Investiția are o importanță strategică nu doar pentru NEPI, ci și pentru Constanța. Proiectul are potențialul de a deveni un pilon pentru economia locală, atrăgând nu doar constănțeni, ci și turiștii de pe litoral, veniți din România și din afara țării”, a declarat Alin Burlacu, Center Manager City Park Mall.
 
Prin investițiile semnificative în dezvoltarea noii aripi, City Park Mall va contribui la creșterea economiei din sud-estul țării, prin crearea de noi locuri de muncă, oferirea unor servicii și produse unice în regiune, dar și prin impulsionarea dezvoltării infrastructurii locale.
 
Proiectul are două etape, prima având termen de predare în luna iunie 2015. Noua structură ocupă o suprafață totală construită de 40.000 mp, din care de 21.000 mp reprezintă suprafața închiriabilă.
 
În luna iunie, se va inaugura cel mai mare multiplex din Constanța, care va fi, totodată, primul cinematograf cu tehnologie 4DX din afara Bucureștiului. Acesta va fi situat pe skylevel, în vecinătatea zonei de food court ce cuprinde o varietate de restaurante internaționale. Prin mixul de entertainment, ce dispune de cele mai noi tehnologii, City Park Mall va deveni noul reper al Constanței pentru petrecerea timpului liber, în completarea facilităților din Parcul al Tăbăcăriei.
 
În urma finalizării celei de-a doua etape de dezvoltare, City Park Mall va oferi constănțenilor cea mai modernă sală de fitness din oraș. În același timp, mall-ul va deveni principalul reper de fashion, odată cu inaugurarea noilor magazine care vor oferi o selecție extinsă de branduri de renume.


 
 
Povestea mall-ului 

Încă din 2000, atunci când a fost făcută prima notificare privind retrocedarea terenului din Parcul Tăbăcărie, pe care s-a construit mai apoi City Park Mall, şi până în ultima zi a lunii mai 2008, atunci când primarul Radu Mazăre a inaugurat cu mare fast clădirea în formă de ambarcaţiune, au curs râuri de cerneală despre ceea ce ar putea fi numită „afacerea secolului“ la Constanţa în materie de retrocedări. Povestea a început în 2000, când Consiliul Local Constanţa vota, la iniţiativa primarului Mazăre, hotărârea 396, prin care se aproba construirea centrului comercial în Parcul Tăbăcărie, pe un teren de 43.500 mp, al cărui beneficiar era Holland Development Group SA.
 
Retrocedarea terenului se regăseşte în deja celebrul dosar pe care DNA l-a instrumentat împotriva şefului administraţiei publice locale, dar şi a multor altor persoane, printre care se numără şi Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea, de la Dinamo, Basarab Popa (vărul primarului), Ramona Dospinescu, Marius şi Carmen Puşcaşi şi Mihai Ceacîreanu. Expertiza DNA spune că evaluarea s-a făcut într-un mod cu totul nejustificat, pământul fiind cotat cu trei preţuri pentru un metru pătrat: 20 de dolari, 63 de dolari şi 90 de dolari.
 
Cu un început furtunos, mall-ul a ajuns, de la un plan al celor de la Holland Development Group, în portofoliul societăţii Neocity Group România, condusă de Elan (Emilian) Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi prieten declarat al primarului Radu Mazăre, paravan al acestuia când a venit vorba despre scandalul uniformei naziste. Neocity Group România îi are ca asociaţi pe Nimrod Ben Ami, dar şi societatea olandeză Fotostudio Ruiterman Mijdrecht B.V. De altfel, Ben Ami şi afacerea olandeză se află în spatele tuturor firmelor care stau la baza City Park Mall. Vorbim aici despre City Park Project, City Park Management şi Everest Investiţii şi Consultanţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii