Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum fac oamenii lui Radu Mazăre afaceri cu Ministerul Educației

ro

12 Oct, 2014 23:07 2873 Marime text
În emisiunea Actualitatea Românească de la B1 Tv, moderată de Sorina Matei, a fost prezentat în această seară un protocol semnat de ministrul Educației la acea vreme, Ecaterina Andronescu. Este vorba de protocolul numărul 1397/20.12.2012 semnat de Ministerul Educației cu ANAT, asociație care la acea vreme era reprezentată de Corina Martin, unul dintre oamenii de bază ai lui Radu Mazăre.

Protocolul reglementează procedura de achiziție a pachetelor turistice de catre unitățile de invatamant preuniversitar. Cu alte cuvinte, prevedea ca orice tabara, excursie platite de parintii copiilor, să fie organizate numai cu ANAT. Vorbim de un protocol cu dedicație, dat fiind că nu se prevedea organizarea unei licitații. 

Intrată în direct la B1 TV, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că „nu-mi amintesc să fi semnat așa ceva”.

„Un ministru semnează mii de hârtii”, a mai spus Andronescu. După ce i s-a reproșat de către moderatorul Sorina Matei că ar semna ca primarul, Andronescu s-a scuzat afirmând: „Eu nu semnez ca primarul. Însă, în spatele acestui protocol stau niște hârtii care se elaborează în direcțiile de specialitate. Dacă un astfel de document îndeplinește toate criteriile ministrul nu poate să nu-l semneze. Documentul acesta nu cred că angajează financiar ministerul, un protocol nu este un contract”.

„Nu poți să dai copiii pe mâna unui ageamiu”, a mai afirmat Andronescu cu privire la acest document în care apar oamenii lui Radu Mazăre implicați în afaceri cu statul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii