Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au acționat suspecţii în cazul tâlhăriei de la Năvodari

ro

20 Apr, 2016 15:00 4216 Marime text
 
La data de 19 aprilie, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Arvatu Remus-Vasile, Rivas Joseff, Amet Şenol şi Costache Claudiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi violare de domiciliu şi faţă de inculpatul Stoica Marius sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată.
 
Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în data de 14.09.2015, în jurul orelor 21.00, inculpaţii Arvatu Remus-Vasile zis „Chinezu”, Rivas Joseff, Amet Şenol şi Costache Claudiu zis „Morena”, purtând mănuşi în mâini, au pătruns prin curtea imobilului vecin şi ulterior prin tăierea gardului în reşedinţa situată în oraş Năvodari, str. D15, jud. Constanţa, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţare cu obiecte ce păreau a fi arme de foc, le-au forţat pe persoanele vătămate să le remită suma de aproximativ 286.000 lei, depozitată în locuinţă, iar pentru a nu alerta organele de poliţie, autorii au distrus 2 telefoane mobile aparţinând persoanelor vătămate.
 
În momentul pătrunderii pe proprietate, cei 4 autori au tăiat o porţiune a gardului de separare de curtea imobilului vecin, trântindu-l la sol şi deteriorându-l faţă de starea iniţială.
 
În timpul desfăşurării activităţii infracţionale, Rivas Joseff şi ceilalţi 3 autori au pătruns fără permisiunea vreunui locatar în toate încăperile imobilului şi nu doar în cele în care de aflau persoanele vătămate, aspecte sesizate de proprietarul imobilului, iar la plecare, le-au închis pe persoanele vătămate în camera din care a fost luată suma de bani.
 
Pe timpul comiterii infracţiunilor, paza locului faptei a fost asigurată de Stoica Marius zis „Paris” care a rămas în autoturismul marca Volvo cu nr. de înmatriculare TX-6184-XA, pe care l-au folosit pentru deplasarea către şi de la locul faptei.
 
Situaţia de fapt, astfel cum a fost expusă, a fost stabilită în urma cercetărilor efectuate în perioada de timp cuprinsă între data comiterii faptei şi data reţinerii inculpaţilor şi formulării propunerii de arestare preventivă, în cauză fiind administrate un număr mare de acte pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a participanţilor la infracţiuni, urmărirea penală fiind efectuată de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea nemijlocită a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Citeşte şi: Cei cinci, arestaţi preventiv - Suspecţii în cazul tâlhăriei de la Năvodari au devenit violenţi în faţa instanţei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii