Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cristian Cucona, asociat şi administrator al SC Solutions Center SRL Constanţa, arestat preventiv

ro

14 Nov, 2015 09:13 2745 Marime text
UPDATE - În data de 12 septembrie 2022, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a postat pe site-ul instituției următorul comunicat:
 

Comunicat de presa 12.09.2022

Urmare a cererii formulate de petentă și a comunicatelor din data de 12.11.2015 și 13.11.2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
Prin rechizitoriul din data de 12.12.2019 al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală s-a dispus clasarea față de S.C. SOLUTIONS CENTER S.R.L. din Constanța (care a furnizat programul informatic) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată prevăzută de art. 9 alin. (1) lit. b), alin. (3) din Legea nr. 241/2005 cu aplicare art. 35 alin. (1) din Codul penal.
Astfel, cu privire la această persoană juridică s-a apreciat că este incident cazul care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale prevăzut de art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală întrucât, din actele de urmărire penală și probele administrate în cauză, a rezultat că faptele nu există.



UPDATE - În data de 6 decembrie 2022, SC SOLUTIONS CENTER SRL a transmis un punct de vedere pe care îl redăm mai jos, integral:
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
8 ani este recordul injustiției pentru societatea noastră – SOLUTIONS CENTER SRL.
Este o injustiție când, pur și simplu, îți este spulberată prezumția de nevinovăție, prin expunerea publică, într-o modalitate în care cei care privesc se gândesc că participă la un spectacol de circ și prin transmiterea către presă a unor informații confidențiale în timpul urmăririi penale. Prin astfel de acțiuni se viciază și se bagatelizează actul de justiție.
Facem acest demers prin intermediul mass-media pentru a comunica o experiență care ne-a marcat ultimii 8 ani de existență dar și pentru a aduce la cunoștința publicului fapte și evenimente în al căror epicentru am fost și care ne-au afectat viața, reputația și locul în societate, fapte și evenimente pe care nu le-am provocat, dar în care am fost angrenați prin mecanisme declanșate subiectiv.
Sunt 8 ani în care prin acte și proceduri efectuate de un procuror DIICOT, societatea SOLUTIONS CENTER SRL a fost târâtă nedrept într-un malaxor judiciar, din care cu sacrificii, pierderi și multă luptă am reușit să ieșim prin puterea eliberatoare a ADEVĂRULUI.
Astfel, procurorul de caz a demarat o cercetare penală împotriva societății noastre, declanșând concomitent un festival mediatic în care din motive străine rolului justiției în societate a angrenat și societatea SOLUTIONS CENTER SRL, în calitate de producător si comercializant al unui soft destinat domeniului HoReCa.
O cercetare penală ce a gravitat exclusiv în jurul acestui soft pe care procurorul de caz în comunicatele către presă și actele dosarului l-a demonizat ca fiind „soft de contabilitate cu dublă gestiune care se instalează în casele de marcat”, „soft evazionist”, „soft care modifică memoria fiscala a caselor de marcat” și multe alte apelative că nu ne-ar ajunge o pagină să le menționăm pe toate.
Cu toate acestea, de ce nu a expertizat softul din prima clipă pentru a nu se ajunge la astfel de acuzații care s-au dovedit false? Aceasta a fost întrebarea noastră încă din primul moment și ulterior pe toată durata urmăririi penale.
Mai mult, pentru a nu pierde timp și pentru „a ne demonstra nevinovăția” (așa cum din păcate funcționează prezumția de nevinovăție în sistemul judiciar penal român), am solicitat din primul moment procurorului de caz să dispună expertizarea softului în cauză.


Odată cu refuzul procurorului de a efectua expertiza softului am realizat că suntem ținta unui sistem judiciar bolnav, un termen dur dar din păcate real.
Mai ales că, în toate actele în care procurorul solicita măsuri restrictive instanțelor de judecată preciza că urmează să expertizeze softul și, deopotrivă, judecătorii de drepturi și libertăți în hotărârile pronunțate precizau că e necesară expertizarea softului în cauză.
Au fost necesari 8 (opt) ani pentru a se dispune clasarea tuturor faptelor pentru care SOLUTIONS CENTER SRL a fost cercetată și anume că faptele nu există.
8 (opt) ani de penitențe și tracasări juridice, 8 (opt) ani în care atât noi, cât și statul am consumat resurse umane și materiale însemnate, 8 (opt) ani în care am clamat nevinovația noastră, pentru a ajunge la concluzia care încă de la inceput se putea obține printr-o expertiză tehnică a softului.
Chiar și la final, recordul acestei injustiții este unul răsunător întrucât opinia publică este informată doar cu privire la demararea cercetărilor penale, nu și la modul de soluționare a acestora.
Doar la solicitarea noastră scrisă, DIICOT a publicat un comunicat în noiembrie 2022 în care se precizează cu privire la SOLUTIONS CENTER SRL (care a furnizat programul informatic) că este incident cazul care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale prevăzut de art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală întrucât, din actele de urmărire penală și probele administrate în cauză, a rezultat că faptele nu există.
 
Vă dorim tuturor ca Dumnezeu să vă ajute să nu nimeriți într-o astfel de dramă judiciară care a avut
și are în continuare repercursiuni pe toate planurile, dar mai ales moral și profesional.
 
SOLUTIONS CENTER S.R.L.
prin administrator



Știrea inițială


Tribunalul București a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Tudor Constantinescu, patronul lanțului de restaurante și cafenele de lux Chocolat", acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și instigare la fraudă informatică în formă continuată.
 
În același dosar, au fost arestate alte trei persoane , printre acestea numărându-se Cristian Cucona, asociat și administrator al firmei SC Solutions Center SRL Constanța. Celelalte două persoane sunt Mihail Moroșan, fost asociat al firmei constănţene, și Maria Mihaela Cartaș, contabil șef la firmele lui Tudor Constantinescu, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar,  Iulian Vespe (casieră), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locațiile și asociat cu Tudor Constantinescu în unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanți).
 
Procurorii susțin că, în perioada 2008 - 2015, Tudor Constantinescu a inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasărilor realizate prin societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, SC Solutions Center SRL, SC Global Interconsult SRL, SC Global Interfood SRL, SC Desert Prod SRL, SC Delices Cuisine SRL, SC CCT Innovation SRL, SC Maestro Prod Food SRL, pe care le controla direct sau prin interpuși.
 
În acest scop, Tudor Constantinescu a procurat de la Mihail Moroșan și Cristian Cucona un program informatic de contabilitate care permitea instalarea în casele de marcat și care realiza o dublă evidență, una reală pentru vânzările realizate efectiv, și una fictivă, pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii