Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costel Baciu, adjunctul Poliţiei Cernavodă, contestă o decizie a Tribunalului Constanţa

ro

06 Feb, 2015 15:57 1200 Marime text
Costel Baciu, adjunctul Poliţiei Cernavodă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data trimiterii în judecată, contestă condamnarea la 6 luni de închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 

Conform Portalului Instanţelor de Judecată, la data de 14 noiembrie 2014, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa, au respins, ca nefondate, cererile de schimbare a încadrării juridice.
 
“În baza art. 132 din Legea nr.78/2000 în referire la art.248 Cod penal 1969 cu aplicarea art.74 alin.1 lit.a, c şi alin.2 Cod penal 1969, art.76 lit.c Cod penal 1969 şi art.5 Cod penal, Condamnă inculpatul BACIU COSTEL, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.”, conform sursei citate.
 
Ieri, pe rolul Curţii de Apel Constanţa, Sectia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, a fost înregistată contestaţia lui Costel Baciu la decizia magistraţilor. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 12 martie.
 
Menţionăm că, în decembrie 2013, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Structura Teritorială Constanţa au dispus trimiterea în judecată a ofiţerului Costel Baciu, adjunctul Poliţiei Cernavodă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Costel Baciu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice având drept consecinţă obţinerea de către funcţionarul public, pentru sine sau pentru altul, a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunile de corupţie şi deţinere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării.
 
„La data de 14 februarie 2008, cu ocazia cercetărilor la faţa locului efectuate cu privire la decesul, în condiţii suspecte, al unei persoane, comisarul de poliţie Baciu Costel şi-a încălcat atribuţiile de serviciu ce-i reveneau în calitate de ofiţer de poliţie judiciară, prin aceea că a ridicat din locuinţa persoanei decedate o armă cu aer comprimat, precum şi 4 cutii conţinând cantitatea totală de 328 de alice din plumb, se arăta, la data menţionată, în comunicatul DNA.

Citeşte şi Detalii aproape incredibile din dosar: Adjunctul Poliţiei Cernavodă, trimis în judecată de procurorii Anticorupţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii