Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furtunile au făcut prăpăd Copaci doborâţi, tren blocat şi Portul Midia închis din cauza vântului

ro

06 Sep, 2015 08:30 1587 Marime text
 
Un tren cu sute de călători a rămas blocat între Suceava şi Bistriţa Năsăud din cauza copacilor doborâţi pe şine de vântul puternic. Mai multe echipaje au intervenit. Şi pe litoral sunt probleme. Portul Midia a fost închis din cauza vântului puternic.

Traficul feroviar între Moldova şi Ardeal a fost blocat sâmbătă seara timp de trei ore din cauza unor copaci doborâţi de vânt. Pasagerii au fost nevoiti să aştepte în vagoane pana cand angajatii CFR au degajat calea ferată.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, instabilitatea atmosferică s-a accentuat treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte. Pe arii relativ extinse au fost averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce au luat şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Ploile au avut şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă au depăşit local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

În sudul şi nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 5/6 septembrie), iar în est şi sud-est cu precădere în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 20:00, portul Midia a fost închis din cauza vântului puternic.


Sursa: România TV
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii