Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contesa de Segur Google a creat un Doodle special la aniversarea scriitoarei

ro

01 Aug, 2014 01:45 5190 Marime text
Sophie, contesa de Ségur (contesă Sofiya Feodorovna Rostopchina, s-a născut la Sankt Petersburg, la 1 august 1799 şi a murit la Paris, în ziua de 9 februarie 1874.

De origine mongolă, Contesa de Segur s-a născut în Rusia, cu numele de Sofyia Feodorovna Rostopchina și a fost crescută de o mamă autoritară și uneori crudă (în numele catolicismului la care s-a convertit urmat apoi de exilul familiei lor în Franța, în 1817) dar adorată de tatăl ei, fost guvernator al Moscovei, scrie pe Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NETPandoras
În literatura contesei apar frecvent ca personaje mama vitregă, sau pur și simplu rea și tatăl iubitor dar supus mamei. Din cauza ambiției mamei sale, Sofyia a trebuit să se căsătorească de conveniență cu contele de Segur cu care a avut opt copii: patru băieți și patru fete.

Sofyia a devenit cunoscută mai ales datorită romanului său Necazurile Sofiei, o autobiografie în care povestește și despre defectele ei din copilărie (lăcomia, minciuna, înșelătoria, răutatea) și despre încurcăturile în care intra datorită acestora dar și despre bătăile pe care i le aplica mama ei în numele educației.
Celebre sunt Poveştile cu zâne scrise de Contesa de Segur.
Cele 18 cărți scrise de Contesa de Segur au fost tipărite în 14 limbi. Unele dintre povestiri au fost  puse în scenă la Paris, altele au devenit filme sau desene animate.
Pentru toate acestea, Google i-a dedicate astăzi un Doodle special.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii