Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS avertizează Consumul de alcool, fumatul și obezitatea sunt la niveluri alarmante în Europa

ro

23 Sep, 2015 11:47 1109 Marime text
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat astăzi, în Raportul organizației privind sănătatea în Europa, realizat o dată la trei ani, că fumatul, consumul de alcool și obezitatea aflate la "niveluri alarmante" în Europa amenință progresele înregistrate în ceea ce privește scăderea mortalității premature. Raportul acoperă 39 de țări - atât membre ale Uniunii Europene, cât și foste republici sovietice.
Potrivit documentului menţionat, deși numărul morților premature legate de bolile netransmisibile - cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul și bolile respiratorii cronice - este în declin rapid, "nivelurile consumului de alcool, fumatului, excesului de greutate și obezității sunt încă alarmant de mari".
Raportul subliniază că 59% din populație este supraponderală sau obeză, iar 30% fumează. Potrivit cifrelor din 2010, consumul de alcool este de 11 litri de alcool pur pe an de persoană, în medie, în regiune.
OMS subliniază, de asemenea, că diferențele dintre țări în ceea ce privește speranța de viață la naștere și mortalitatea infantilă au scăzut între țările din regiune, deși ele rămân "innaceptabil de ridicate". Astfel, potrivit datelor din anul 2010 citate în raport, în ceea ce privește speranța de viață, există o diferență de 11 ani între topul și baza clasamentului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii