Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa O acţiune în zona „Târgului Duminical” a dus la confiscarea a sute de cd-uri

ro

01 Aug, 2016 14:25 2314 Marime text
Jandarmii au surprins în Constanţa patru persoane care doreau să vândă fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege, 448 de cd-uri.
 
Ieri, între orele 11.30-12.00, jandarmii Grupării Mobile Constanţa împreună cu reprezentanţii Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) au desfăşurat o acţiune punctuală în  municipiul Constanţa, în zona „Târgului Duminical,” unde au surprins  patru persoane cu vârste cuprinse între 47-49 ani, din localitate, în timp ce doreau să comercializeze fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege, 448  de produse purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe (fonograme, videograme) c.d.-uri  aflate în carcase de plastic/plicuri de hârtie.
 
Persoanele, luate la întrebări, nu au putut prezenta documente de provenienţă a mărfii. Prin urmare, jandarmii şi reprezentanţii ORDA le-au întocmit procese verbale de sesizare a organelor de urmărire penală pentru oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, în scopul distribuirii, faptă prevăzută de art. 139^6, alin. (2) din Lg. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe, iar bunurile au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.
 
Actele de constatare şi cd-urile vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii