Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor Simpozion județean „Dobrogea – mozaic dialectal și etnic”, la Colegiul Regina Maria

ro

17 Jun, 2014 07:55 1681 Marime text
Simpozionul județean  „Dobrogea – mozaic dialectal și etnic” s-a desfăşurat joi în Sala de festivități a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”. Evenimentul a reunit cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar şi invitați din rândul minorităților din Dobrogea.

La prezentările date, au răspuns câțiva profesori de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, autori ai unor lucrări de referință privind tema simpozionului, precum prof. univ. dr. emerit Marin Petrișor, prof. univ. dr. Stoica Lascu, conf. univ. dr. Nistor Bardu și lect. univ. dr.  Cosmin Căprioară. Simpozionul s-a desfăşurat pe două sesiuni, una pentru profesori şi cealaltă pentru elevi. Obiectivul manifestării  a fost acela de evidențiere a rolului școlii în păstrarea valorilor identitare, în conservarea tradițiilor și a obiceiurilor. Simpozionul a fost urmat de un spectacol  în cadrul căruia elevii au prezentat un moment artistic reprezentativ pentru fiecare etnie și pentru dialectul aromân.  Pe scenă au urcat, rând pe rând, eleva Anaida Sarchizian (Școala Gimnazială Nr. 38 „D. Cantemir”), elevul Cuclea Mădălin (Colegiul Național „Mihai Eminescu”), elevii Palatului Copiilor Constanța, ai Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gh. Țițeica”, ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Ghindărești, ai Școlii Gimnaziale Nr. 12 „B. P. Haşdeu” și ai Liceului Tehnologic Cogealac.  De asemenea, au  participat și ansambluri ale  Comunității Elene  „Elpis”, ale Uniunii Democrate Turce  din România și ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Universitatea „Ovidius” Constanța, Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, Comunitatea Elenă „Elpis” din Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Armenilor din România, filiala Constanța și Palatul Copiilor din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii