Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv O comisie de experți medicali va evalua fiecare caz în parte

ro

07 Dec, 2015 13:56 816 Marime text
În următoarele şapte zile, o comisie de experți medicali de la Ministerul Sănătății va merge în spitalele în care sunt internați cei răniți în urma incendiului din Colectiv și va evalua fiecare caz în parte pentru a stabili un program adecvat de recuperare medicală, a anunțat luni coordonatorul Grupului integrat de intervenție în criză, psihologul Gabriel Diaconu.
 
„Dorința familiilor este suverană pentru noi. Pe de altă parte experiența medicală și judecata medicală vor prevala. Din acest punct de vedere trebuie să înțelegeți că suntem racordați la standarde europene. Ceea ce putem să oferim și prin legislația românească și prin infrastructura românească vom oferi. Pe de altă parte, acolo unde considerăm și judecăm că este un beneficiu medical pentru pacient vom încuraja chestiunea aceasta (n.r. să fie dus în străinătate)", a spus Diaconu, potrivit Agerpres.
 
„Prin absurd, dacă toți pacienții ar trebui transferați și toți pacienții ar beneficia, toți pacienții vor fi transferați și toți pacienții vor beneficia. Pe de altă parte, situația la acest moment este una bună pentru mulți dintre ei. Ceea ce ne preocupă pe noi este că vine sezonul rece și avem un drum înainte și dorim pentru acești oameni să petreacă cât mai puțin timp prin circuitul birocratic și administrativ. Ne dorim să ajungă la noi în siguranță, ne dorim să tremure cât mai puțin pe drumuri și ne dorim să fie cât mai bine recuperați", a afirmat acesta.
 
De asemenea, a precizat că întâlnirea comisiei de luni de la sediul Ministerului Sănătății nu are nicio legătură cu infecțiile nosocomiale din spitale și declarațiile din presă din ultima perioadă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii