Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv Medic – „Tinerii au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti"

ro

03 Dec, 2015 11:11 1168 Marime text
Un medic de la Spitalul de Arşi din Bucureşti a declarat că cei mai mulţi dintre tinerii răniţi din clubul Colectiv „au fost omorâți de bacteriile care infectează spitalele și nimeni dintre șefii sistemului sanitar n-a avut curajul să spună asta".
 
„La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegi de la alte spitale că situația este asemănătoare. La Spitalul de Arși oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii. De ce n-au fost anunțate familiile din primele zile, ca să aibă opțiunea de a-i transporta în străinătate?! Infecțiile cu bacterii apar, din experiența noastră, cam din ziua a cincea. Ar fi fost timp. Intubați, ei puteau fi transportați.  Oamenii mor pentru că acești germeni intraspitalicești sînt foarte agresivi și rezistenți. Iar bacteriile devin imune pentru că, în spitale, se folosesc în exces antibiotice", a dezvăluit medicul de la Spitalul de Arşi, care are vechime de peste 17 ani în operaţii cu arşi, scrie romaniatv.net.
 
„Fiecare bolnav ar trebui izolat. Circuitele de acces, la fel. Aerul lui trebuie supravegheat. La noi, toți bolnavii sînt spălați într-o singură cadă. Se dezinfectează cada, e adevărat, dar întrebați-i pe șefii spitalului dacă e suficient! Germenii selectați în spital sînt extrem de rezistenți. Răniții au murit nu doar din piocianic. Au murit și din acinetobacter, un germene de asemenea foarte agresiv. Am avut cazuri în care analizele bolnavilor indicau prezența a patru, cinci bacterii! Nu au avut nici o șansă nici dacă au ajuns în străinătate că au ajuns deja suprainfectați", a declarat doctorul.
 
Pe de altă parte, Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, a confirmat dezvăluirile medicului care doreşte să rămână anomin: „Da, cei care au murit la mai mult de o săptămînă au murit din cauza bacteriilor. Da. Este posibil ca toţi să fi murit din cauza infecţiilor nosocomiale. O spun pentru că poate aşa se va face o clădire nouă pentru acest spital. Cînd a venit premierul Cioloş în vizită şi ne-a întrebat de ce avem nevoie, i-am răspuns «De o clădire nouă!»".  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii