Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău- Jurnal.md Preşedintele Timofti continuă să împartă distincții

ro

21 Aug, 2014 16:32 1455 Marime text
Președintele Nicolae Timofti a înmânat astăzi distincții de stat mai multor personalități din Republica Moldova.

Președintele de onoare al PD, deputatul Dumitru Diacov, a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie în stat, Ordinul Republicii.

Distincția a fost oferită „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniile respective de activitate şi înaltă măiestrie profesională”.

Cu Ordinul Republicii au fost decorați și preşedintele Asociaţiei Patronale a Serviciilor Publice, Mihai Severovan, interpretul Ștefan Petrache, dar și deputatul în Parlamentul de legislatura a XII-a, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, Ilie Trombițchi.

Ordinul Republicii a fost conferit post-mortem regretatului Ioan Andreev, în semn de profundă recunoştinţă pentru că a opus rezistenţă regimului totalitar comunist de ocupaţie.

Precizăm că acum o lună, șeful statului a acordat 50 de medalii şi ordine membrilor coaliţiei de guvernare. Lista a fost criticată dur de către societatea civilă, întrucât multe nume din listă stârnesc semne de întrebări, fie că nu este clar cum au contribuit acestea la asocierea cu UE.

Cea mai înaltă distincţie în stat, Ordinul Republicii, i-a fost decernată și prim-vicepreşedintelui PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, al cărui nume a fost implicat în scandaluri de proporţii, cu ecouri şi peste hotarele țării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii