Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai mari pagube le înregistrează Hârșova Aproape 900 de hectare de teren agricol au fost inundate de Dunăre

ro

27 May, 2014 17:14 1927 Marime text
În urma creșterii nivelului fluviului Dunărea, în baza datelor furnizate din teritoriu de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, au fost afectate 881 hectare teren agricol, 62,5 hectare de pădure, 108 hectare păsune și 23 grădini.

Cele mai amri pagube sunt înregistrate în Hârșova. Vorbim de 831 hectare de teren agricol, 50 hectare de pășune și fânețe și 53 de hectare de pădure (puieți) inundate.

Afectate au fost și următoarele localități: Dunăreni (un hectar teren agricol), Ostrov (4 hectare pădure), Topalu (24 hectare pășune și 6 grădini), Ghindărești (24 hectare păsune și 5 grădini), Seimeni (30 hectare teren agricol și 4 grădini), Vadu Oii (8 grădini), Dunăreni (5,5 hectare pădure plop).

În zona Hârșova sunt în funcțiune cele două stații de desecare ale ANIF, anunță reprezentanții Prefecturii Constanța.
Potrivit acestora, începând de mâine nivelul Dunării va fi în continuă scădere. 

Precizăm că reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice monitorizează evoluţia nivelului Fluviului Dunărea aferent județului Constanta (de la Ostrov - la Gârliciu). De asemenea, se supraveghează în permanență lucrările hidrotehnice cu rol de apărare pe raza județului Constanța de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa.

Sursă foto: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii