Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a triat parlamentarii corupți Câți aleși au fost condamnați

ro

09 Jul, 2015 08:18 1581 Marime text
 
17 aleși au fost condamnați definitiv sau au demisionat în urma demarării unor anchete în care sunt suspectați de fapte de corupție, potrivit evz.ro.

În ultimii ani, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au instrumentat zeci de dosare în care suspecții sunt politicieni, oameni de afaceri cu influențe în viața politică, dar și magistrați sau medici. În urma anchetelor demarate de procurorii anticorupție sau al condamnărilor definitive 13 deputați și patru senatori au demisionat din Parlament. 

Senatorii și deputații consideră că, de fapt, foștii colegi ar fi nevinovați de faptul că peste un milion de cetățeni nu mai sunt reprezentați în Camera Deputaților și Senat.

„Oricum, suntem foarte mulți, raportat la populația pe care o avem”, a declarat, pentru EVZ, senatorul UNPR Sebastian Grapă. Aceeași părere o au și cei de la Putere. „Vreau să revin la Legea alegerilor din 2012, care a fost o lege proastă. Așa a fost făcută și Parlamentul s-a umflat cu un număr mare de parlamentari”, a spus senatorul PSD Nicolae Moga. 

Cine sunt demisionarii

Gigi Becali, Monica Iacob Ridzi, Gheorghe Coman, Relu Fenechiu, Antonie Solomon, Gheorghe Nețoiu, Nicolae Vasilescu și Miron Mitrea și-au pierdut fotoliul de parlamentar după ce au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție.

Olosz Gergely, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Oana Niculescu Mizil, Ioan Diniță, Marko Attila, Dănuț Culețu, Theodor Nicolescu și Darius Vâlcov au demisionat după ce numele lor au apărut în dosarele instrumentate de DNA.




Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii