Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât a plătit tatăl copiilor găsiţi morți pe o plajă pentru un loc în barcă

ro

03 Sep, 2015 19:15 1264 Marime text
 
Tatăl celor doi copii ale căror cadavre au fost aduse la mal de valurile Mării Mediterane, pe o plajă din Turcia, a plătit 4.000 de euro pentru ca el şi familia lui să aibă loc pe vasul care avea ca destinație Europa, informează Daily Mail, potrivit romanialibera.ro.

Mătuşa copiilor, Teema Kurdi, stabilită în Vancouver, a povestit, pentru National Post, că a încercat să îşi ajute familia să ajungă în Canada.

„Încercam să le trimit bani, m-au ajutat prieteni şi vecini cu depozitele bancare, dar nu i-am putut scoate de acolo, de aceea au ales să vină cu barca”, a spus Teema Kurdi. Femeia a explicat că familiei i-au fost refuzate vizele în luna iunie.

Cei doi copii, Galip, în vârstă de cinci ani, şi Aylan Kurdi, în vârstă de trei ani, şi mama lor, Rehan, au murit înecaţi, aproape de insula grecească Kos, când barca aglomerată s-a răsturnat brusc, în timpul nopţii. Tatăl copiilor, Abdullah, a încercat să îşi ţină familia la suprafaţă, dar nu i-a putut salva. Alţi zece pasageri au dispărut şi, cel mai probabil, au murit. 

Abdullah Kurdi a spus că îşi doreşte ca trupurile neînsufleţite ale soţiei şi copiilor lui să fie transportate în Suruc, în provincia turcă Sanliurfa. Nu a precizat dacă, de acolo, cele trei cadavre vor fi duse înapoi în Siria.

Înainte de tragedie, tatăl copiilor lucra ca bărbier în Damasc şi visa la o viaţă mai bună pentru el şi familia lui, în Canada.

Până acum, peste 2.600 de oameni au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană, pentru a ajunge în Europa, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Peste 300.000 de persoane au fugit către Europa, din calea războiului şi dificultăţilor economice cu care se confruntă în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit ONU.



Sursa text + foto: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii