Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va avea loc următoarea creștere a punctului de pensie. Ce spune Liviu Dragnea

ro

18 Oct, 2017 18:15 1838 Marime text
Creşterea punctului de pensie prevăzută în Programul de guvernare "nu este sub semnul întrebării" a precizat miercuri preşedintele PSD Liviu Dragnea la Parlament, conform Agerpres.ro
 

"Creşterea punctului de pensie, aşa cum scrie în Programul de guvernare, este în vigoare. Nu este sub semnul întrebării, nu a fost niciodată şi nici nu va fi, şi anume cu 10% anul viitor, aşa cum este în program", a spus Dragnea.

 
El a spus că este nevoie de o perioadă lungă pentru recalcularea pensiilor, având în vedere că este vorba despre câteva milioane de dosare.
 

"Despre o nouă lege a pensiilor, care este aproape finalizată practic ca şi proiect, v-am spus mereu şi vă spun în continuare: niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă cu prevedere bugetară în bugetul pe anul 2018 pentru că ar fi însemnat să fim nerealişti. Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor şi este vorba de câteva milioane de dosare. Este vorba de repararea nedreptăţilor. Decizia politică luată acum ceva timp a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum, şi anume Legea bugetului de stat, split TVA şi celelalte care ţin de Legea salarizării, urmând ca imediat după ce ele vor fi depuse în Parlament să reîncepem discuţiile cu Ministerul Muncii sub coordonarea primului ministru despre legea pensiilor, urmând să luăm nişte decizii importante pe când şi pe ce perioadă vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptăţi, pentru că nedreptăţile despre care vorbim sunt diferenţe între pensii pentru oameni care au avut aceleaşi condiţii de muncă şi aceeaşi perioadă de muncă şi asta înseamnă bani şi trebuie să luăm o decizie realistă, să nu vindem iluzii", a afirmat Dragnea.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii