Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul majorează pragul maxim al pensiei pentru acordarea de medicamente compensate

ro

29 Dec, 2021 00:00 1364 Marime text
  • Potrivit proiectului, pragul maxim pentru care se acordă medicamente compensate se va majora și va ajunge la 1.429 lei/lună
  • Creșterea e propusă ca urmare a majorării punctul de pensie, începând cu 1 ianuarie 2022.
 
 
Guvernul Române a publicat un proiect de ordonanță de Guvern prin care propune majorarea pragului maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90%. Creșterea e propusă ca urmare a majorării punctul de pensie, începând cu 1 ianuarie 2022.
 
Potrivit proiectului, pragul maxim pentru care se acordă medicamente compensate se va majora și va ajunge la 1.429 lei/lună inclusiv, față de 1.299 de lei, cât este în prezent. Este, așadar, vorba de o majorare cu 130 de lei.
 
„Beneficiarii programului prevăzut la alin. (1) sunt pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pentru care se aprobă compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în sublista B din Hotărârea Guvernului nr. 720/2008”, se menționează în proiectul hotărârii.
 
Măsura creșterii pragului maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% vine ca urmare a majorării, începând cu 1 ianuarie 2022, a valorii punctului de pensie, care va ajunge la 1.586 lei.
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Pixabay.com

 
Citește și:

Iohannis a promulgat legea! Talonul de pensie, transmis, la cerere, în format electronic

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii