Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cabinet de informatică polifuncţional, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu

ro

22 Apr, 2013 18:01 1557 Marime text
Colegiul Naţional Mihai Eminescu inaugureaza un Cabinet de informatică polifuncţional. Cu această ocazie, a fi pus în valoare Parteneriatul iniţiat de Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” şi de Asociaţia ,,Clubul Nautic Român”, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Constanţa şi cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Constanţa, având ca obiectiv promovarea yachtingului ca sport specific zonei noastre geografice, în rândul tinerilor şi în special în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

     Odată cu instalarea  noilor echipamente performante şi a interconectării la reţeaua de internet a Cabinetului de informatică, pe cele 30 de computere a fost instalat softul simulatorului de navigaţie cu vele, ,,Sail Simulator 5 Deluxe”, donat Clubului Nautic Român de firma GMB Computers. Astfel, noul Cabinet de informatică a devenit deopotrivă şi un veritabil simulator de navigaţie, destinat iniţierii , dar şi perfecţionării în tehnica manevrării velelor, fiind pus la dispoziţia elevilor de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” şi de la Şcoala Generală nr. 2, dar şi din alte şcoli şi chiar cluburi sportive publice, care doresc să se perfecţioneze.

       De altfel, clasa a XI-a B a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu”desfăşoară de doi ani, în cadrul unui curs opţional, activităţi care să le permită elevilor iniţierea în probleme de navigaţie şi yachting, în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducător de ambarcaţiuni de agrement.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii