Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri în Republica Moldova Bătălie mare pentru Chişinău

ro

14 Jun, 2015 09:25 2232 Marime text
 
La scrutinul local general de astăzi din Republica Moldova vor fi aleşi 898 de primari şi 11 680 de consilieri locali.

Alegerile primarilor au loc în baza votului uninominal. Iar în circumscripţiile în care în primul tur niciun candidat la funcţia de edil nu a obţinut mai mult de jumătate dintre voturile valabil exprimate, se va organiza al doilea tur de scrutin, pe 28 iunie, informează România TV.

Lupta cea mare se dă la Chişinău între candidatul liberalilor, actualul edil Dorin Chirtoacă şi candidatul socialiştilor, Zinaida Greceanai. Potrivit ultimelor sondaje, bătălia pentru Capitala Republicii Moldova va avea şi o a doua rundă, pentru că niciunul dintre pretendenţii la funcţia de primar general al Chişinăului nu va obţine fotoliul de edil-şef din primul tur. 

Interesante sunt şi evoluţiile la urne pentru Bălţi şi Orhei, acolo unde în cursa pentru fotoliul de primar s-au înscris persoane controversate în Republica Moldova. La Bălţi a intrat în cursă şi Renato Usatîi, din Partea Partidului Nostru, în timp ce la Orhei Ilan Shor - un prosper om de afaceri implicat în Jaful Secolului- speră să devină primar.

Analiştii aşteaptă o prezenţă la vot redusă. Mai multe ONG-uri au realizat campanii de informare pentru creşterea prezenţei la urne. Cu câteva zile înainte de alegerile locale generale, asociaţia PromoLEX îndemna alegătorii din Moldova să voteze conştient şi informat, într-un spot pe înţelesul tuturor.

Sunt 1977 de secţii de votare în Republica Moldova. Au fost pregătite aproximativ 8 milioane de buletine de vot, iar la urne sunt aşteptaţi 2,8 milioane de alegători.

Secţiile de votare s-au deschis de ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.



Sursa: România TV
Sursa foto: adevarul.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii