Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu a aprobat urmărirea penală a celor 5 foști miniștri din Dosarul Microsoft

ro

03 Oct, 2014 16:53 2675 Marime text
Președintele Traian Băsescu susține la această oră o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului afirmat că „în ceea ce privește solicitarea ministrului Jusției referitoare la 5 fosți miniștrii din dosarul Mircosoft, am aprobat, sau corect din punct de vedere al legii am cerut ministrului Justiției și l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare privind începerea urmăririi penale a celor cinci”.

Cei cinci fosti ministri sunt Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Atanasiu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu.

„Nu a fost o cerere formală de începere a urmăririi penale. Acest caz trebuie anchetat cât mai rapid până la capăt”, a avertizat președintele Traian Băsescu.

„Din documentele care există în dosar nu toate vinovățiile sunt la fel. La Daniel Funeriu nu există nicio suspiciune la bani, la mită, există doar în zona de eventual abuz în serviciu”, a mai spus șeful statului.

„Acești oameni nu au nicio calitate în acest moment, doar în urma continuării acnhetei pot să le dea o calitate sau alta sau să-i scoată din urmărirea penală... Nu au nicio calitate. Este exact formularea folosita de DNA cand a fost vorba de Victor Ponta. Nu au fost trimisi cu nicio calitate, calitatea pe care o vor da eventual procurorii e ulterioara solicitarii mele de incepere a urmaririi penale, nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta in acest moment, ramane de vazut daca li se vor mentine calitatile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va doandi o alta calitate mai tarziu”, a susținut Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii