Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bac 2013 21 de candidaţi din Constanţa eliminați de la proba de azi pentru fraudă

ro

05 Jul, 2013 19:13 1867 Marime text
Vineri, 5 iulie, 6.445 de absolvenţi de clasa a XII-a din cei 6.792 de candidaţi înscrişi au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie şi anatomie, Chimie, Informatică, Logică, Informatică, Fizică, Psihologie, Filosofie, Sociologie sau Geografie). La această probă, 21 de candidaţi din judeţul Constanţa au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, ciorne, notiţe şi însemnări).

Potrivit metodologiei de organizare a examenului, cei 21 de candidaţi care au fost eliminaţi de la examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au pierdut dreptul de a susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Afişarea rezultatelor va avea loc luni, 8 iulie a.c., până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.
 
„În această sesiune a examenului de bacalaureat ne-am propus ca probele scrise să se desfăşoare într-o notă de maximă corectitudine, intransigenţă şi intoleranţă la fraudă şi tentativa de fraudă. De aceea, am tratat cu maximă seriozitate şi responsabilitate organizarea acestui examen important pentru absolvenţii de liceu. Consider că rezultatele examenului trebuie  să reflecte  normalitatea  şi realitatea învăţământului constănţean. Prin urmare, vor promova doar cei care s-au pregătit cu seriozitate, iar ceilalţi să înveţe că doar printr-un efort constant, prezenţă la ore şi corectitudine  pot să obţină diploma de bacalaureat. Totodată, vom sancţiona cadrele didactice care vor fi găsite vinovate, după finalizarea cercetărilor.” a declarat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii